BALTA ALBĂ

Soarele nu dogoreşte prea tare. Profit de situaţie şi mă strecor lângă balta din marginea Câmpiei Râmnicului, un liman alungit spre matca Buzăului, la hotarul de răsărit al vechiului ţinut râmnicean. Mirosul de nămol mi-aduce aminte de verile petrecute pe malul lacului de la Câineni, situat nu departe de Balta Albă. E dimineaţă, sunt la marginea bălţii şi privesc spre răsărit. De jur-împrejurul bălţii, căldura a scos la iveală petice albe de sare şi a crăpat pojghiţa de sol de la suprafaţă. De apă nu mă pot apropia prea mult, nămolul plin de gâze împiedicându-mă să fac prea mulţi paşi.
Ţipătul ascuţit al păsărilor cu trup alb şi aripi negre mă însoţeşte permanent. Alături de gâze, mormoloci şi broaşte, sunt stăpânele bălţii. Păcat că n-am un obiectiv cu focală mare, pentru detalii. Soarele începe să se ridice pe cer, semn că se apropie prânzul. Străbat stuful ce-nconjoară lacul şi ies în câmp, unde grâul se pregăteşte să devină auriu. Revin în staţiune, mulţumit că am revăzut lacul de la margine de Bărăgan după ani şi ani de când n-am mai trecut pe aici. M-aş întoarce într-o zi mai puţin dogorită şi aş fotografia păsările bălţii, într-o lumină bună, acompaniat de broaşte şi de şuieratul vântului prin stuf.

Publicitate

Etichete: , ,

6 răspunsuri to “BALTA ALBĂ”

 1. dumdorin Says:

  In nenumaratele mele deplasari prin fostul nostru judet am constatat un lucru: Judetul Ramnicu Sarat era d.p.d.v. geografic o Romanie la scara mai mica. Avem munte, campie, „delta” plaja pe malul Ramnicului, avem detoate. Ne-ar mai trebui putin mai multa iubire pentru aceste meleaguri, dar asta va veni – sunt convins – cu stradaniile unor oameni ca tine. Sanatate si pohta de munca iti doresc!

 2. Răzvan Chirac Says:

  Mulţumesc, Dorin. Mă străduiesc să nu uit cuvintele lui George Vâlsan: „Să nu uitaţi că patrie şi iubire de patrie sunt simple abstracţiuni sarbede, dacă nu te-ai dus singur să te înfrăţeşti cu pământul şi poporul din care faci parte”. Iar Simion Mehedinţi spunea că studiul pământului ţării deschide mintea spre a-l pricepe şi inima spre a-l iubi.

 3. Dan Says:

  Am fost si eu de curand pe acolo, dar nu stiu ce sa aleg: sa fie popularizat mai mult locul sau sa ramana neatins de „civilizatie”. Natura merita toata aprecierea, dar cativa dintre oamenii care o calca nu.
  Numai respect.

 4. ionutz Says:

  cred ca a iesit o poza pe cinste de sunteti asa incantat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: