LA VÂNĂTOARE DE SCAIEŢI

E seară, e cald… Ies din oraş pentru o tură scurtă cu bicicleta. Mă îndrept spre răsărit, unde, la câţiva kilometri Obidiţii marchează linia orizontului. Lumina cade pieziş, din spate, umbrele copacilor de pe marginea şoselei lungindu-se pe asfalt şi pe terenurile cu tulpini retezate ale miriştilor. Pedalez uşor, în coborâre spre valea Râmnicului, cu privirea aţintită spre nemărginirea câmpiei. Opresc lângă un ciulin singuratic de pe marginea drumului. Încălzit de lumina asfinţitului şi profilat pe un cer de azur, scaietele se arată fotogenic. Frunzele ofilite de pârlitura soarelui de gustar s-au răsucit, iar florile şi-au pierdut rumeneala. Nelipsiţi, păianjenii stepei au înhăţat în ţesăturile lor câteva muşte, pentru cină. În ciuda ţepilor, câteva cochilii albe cu dungi negre trădează prezenţa unor bourei retraşi în căsuţele lor spiralate.

Plec mai departe spre Obidiţi, traversez podul pe sub care Râmnicul curge leneş, ca în zilele de sfârşit de vară, fac dreapta spre Rubla şi, înainte de a intra în satul cu denumire de monedă rusească, fac un popas. Soarele coborâse de câteva minute sub linia orizontului, după dealurile ce mărginesc oraşul spre apus. Iau câteva cadre cu cerul vopsit în culori calde de lumina asfinţitului, încalec pe bicicletă şi-mi continui drumul, ocolind râul pe la sud, în dreptul Cotului Răboiului.

Soarele e la chindii când trec linia ferată şi intru în Bălţaţi, unde opresc să salut un prieten, după care-mi văd de drumul spre casă.

Publicitate

Etichete: , , , ,

5 răspunsuri to “LA VÂNĂTOARE DE SCAIEŢI”

 1. Valentin Serbanescu Says:

  Cand natura e descrisa cu pricepere fiecare particica din ea se poate trasforma in ceva grandios tocmai prin simplitate . Chiar si un ciuline din Baragan .

 2. Dan Says:

  Tara usturoiului e la Obiditi (Ramnicelu), in timp ce la Baltati (Valea Ramnicului) e patria laptelui de vaca.
  Numai respect.
  http://www.adevarul.ro/locale/buzau/Prima_editie_a_Serbarii_Usturoiului_la_Ramnicelu_0_332966811.html

 3. ionutz Says:

  ati vanat ceva
  un vanat de scaiete pe gratar ceva
  vad ca ati stat pana seara si ca ati fost cu bicicleta, doar cum ii puteati aduce pe toti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: