„NE TREBUIE UN DRUM ÎN MUNŢI!” (O. Moşescu, 1931)

În conferinţa de presă ţinută la data de 3 martie a.c., l-am întrebat pe primarul Viorel Holban ce noutăţi are în privinţa Asociaţiei Intercomunitare „Slam Râmnic” ce grupează localităţile din amonte de municipiul nostru (Topliceni, Buda, Dumitreşti, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca şi Bisoca), o asociaţie ce-şi propune dezvoltarea turismului şi implicit a infrastructurii pe Valea Râmnicului.

„S-a făcut o strategie de dezvoltare a zonei şi a avut loc o licitaţie pentru un acord cadru, am scos un pachet de proiecte printre care şi acesta ce vizează dezvoltarea turistică pe Valea Râmnicului, până la Vintileasca. Licitaţia a avut loc în noiembrie anul trecut, s-au semnat documentele, au trecut la treabă. Deci, se vor face proiecte pentru reabilitarea drumului de la Râmnicu Sărat până la Vintileasca. În afară de asta, se vor aduce bani prin acest proiect comun pe această asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru turism, dar în primul rând vizăm rezolvarea drumului de acces, pentru că – aţi văzut – până la Vintileasca cred că-ţi rupi maşina-n două dacă mergi cu peste 40-50 km/oră. Rezolvând această problemă, cu siguranţă această zonă va înflori pentru că este o zonă frumoasă, este o zonă în care nu s-a dezvoltat turismul şi în care măsurătorile de aer dovedesc că avem o atmosferă ozonată, mai bună chiar decât la Soveja ori la Breaza”, a declarat edilul-şef.

9 răspunsuri to “„NE TREBUIE UN DRUM ÎN MUNŢI!” (O. Moşescu, 1931)”

 1. dumdorin Says:

  Daca apa Ramnicul poate fi vazuta ca si „coloana vertebrala” a acestei zone deosebite, soseaua noua va fi „maduva” prin care vor circula multe „impulsuri” emotionale si financiare.
  Deci valea raului Ramnic se va ridica „pe picioarele ei”.

 2. chirac Says:

  Să sperăm că „măduva” nu va rămâne doar la stadiul de vorbe.

 3. andrei Says:

  Este revoltator ca acum aproape 100 de ani era linie de cale ferata pe drumul sarii iar noi nu suntem in stare sa ne facem un drum. Desi Razvane, aveai dreptate intr-o emisiune Dincolo de cuvinte filmata la plesesti (la cativa pasi de dealul Capatana) acum 1 sau 2 ani de 1 Decembrie. Cine vrea sa se bucure de aceste locuri, acum are ocazia. Progresul aduce la pachet gunoaie, fum de mici, manele. S-ar putea asfalta si drumul dintre Plesesti si Galoiesti, sunt cativa km. Pe unde trecea trenul odata. Se poate face varianta din Pleseti spre Olareni. Se poate amenaja o partie, macar pt. sanie. Vara ar putea fi utilizate ca bike park-uri. Dar de ce sa facem toate astea ? Lor ce le „iese” ?

  • chirac Says:

   Mare dreptate ai. Cum lor nu le pică nimic, n-au interes în reabilitarea drumului. În cealalată privinţă, a turismului durabil, suntem în general străini de educaţia turistică, de educaţie în general. Deci, oare nu e mai bine acum, când drumul nu permite oricărui derbedeu să strice ordinea lucrurilor în satele de la obârşia Râmnicului? De exemplu, nu-l înţeleg pe Gh. Beşliu (primarul Bisocii) cum poate permite enduro-cross în Rezervaţia „Lacurile”. Ori e bătut în cap ori îi iese ceva (vorba ta), altfel nu se explică cum lasă nişte derbedei din Bucureşti să se dea cu motoarele într-o rezervaţie naturală. În altă ţară, un astfel de „gospodar” era de mult la răcoare.

   • andrei Says:

    Din cate stiu eu Rezervatia nu este inca preluata in Custodie. Deci este o rezervatie (ROSCI0009) doar pe hartie, conform natura2000. Oricum va fi inclusa si in Geoparcul Tinutul Buzaului. Dar (ca veni vorba) in Rezervatie a aparut si o Pensiune (buna dealtfel pentru cei care vin de mai departe si nu au unde inopta). Dar ea este invecinata cu 2 vile: una a lui Cezar Preda, alta a lui Ion Vasile. Vorbeste lumea. Cele 2 vile au legatura cu niste camine care sunt chiar in lacul Rezervatiei. Nu e clar daca e chiar hazna. ECO.

   • andrei Says:

    Apropo de enduro, paradoxul face ca este cam singurul eveniment care mediatizeaza Bisoca. In rest Bisoca, este un subiect doar pentru „profesionisti” 🙂

 4. marianx Says:

  Da. canalizarea celor doua vile se scurge in lacul din rezervatie. Am constatat acest lucru anul trecut la fata locului. Dar cine ii intreaba pe proprietari despre acest lucru?

  • andrei Says:

   Ar trebui mediatizat acest caz de indolenta si dispret, al celor doi „tatuci” din Buzau, mari „dusmani” la TV, dar vecini la Bisoca. Apropos, e gata cartea ?

 5. gabi Says:

  Frumos proiect, sa vezi ce-o sa infloreasca pensiunile pe Vale.O sa fie turisti si masini , bara la bara, aerul va fi plin de mici si manelistii,,,sau ce muzica o mai fi pana atunci……………anul 2050,Valea Ramnicului ,Romania .
  Dar poate fi mult mai repede daca se include in strategia nationala privind dezvoltarea turismului ( daca se vrea ), zona este deosebita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: